alla kategorier
Nyheter

Drönare och nästa generations jordbruk

Tid: 2023-03-20 Träffar: 35

För fader-son-teamet, Blake och Dakota Crow, hjälpte integreringen av en S60PRO i den dagliga verksamheten med boskapsskötsel att öppna dörren för Dakota att flytta hem till Missouri och ta en mer aktiv roll i familjens ranchverksamhet.

Under de senaste åtta åren har Dakota och hans familj bosatt sig i Michigan och flyttat närmare familjeverksamheten i maj i år.

"När han (Dakota) bestämde sig för att han var redo att komma hem började vi prata och att ta in en drönare var något han trodde att vi kunde göra tillsammans som en sidoaffär, och vi lär oss allt vi behöver veta och får licens för att gör kommersiella saker nästa år, säger Blake.

Blake byggde en trailer som innehåller en tank för att blanda kemikalierna, en generator och andra nödvändigheter som teamet behöver för att ta verksamheten till nästa nivå. När det gäller Dakota, han utnyttjar sin egen kompetens för att driva drönaren.

"Först och främst, som alla far och soner, letar du efter ett sätt att ansluta, och det här har varit ett riktigt bra sätt för oss att ansluta - och vi får var och en använda vår kompetens. Jag flyger och det har bara varit riktigt kul att få ihop allt, säger Dakota. "För alla soner som hjälper till och arbetar för sina föräldrar försöker man alltid tillföra så mycket värde som möjligt, och att kunna tillföra värde genom denna kompetens har varit riktigt bra. Jag är inte bäst på att applicera med spruta eller köra traktor, men att flyga drönare är något som jag är bra på. Och den andra sidan är att drönaren bara är så otroligt effektiv”, säger Dakota om det värde som både hans kompetens och drönarapplikation tillför familjens verksamhet såväl som deras kommersiella applikationsambitioner.

Teamet fattade beslutet att implementera en drönare i sin verksamhet och eftersträva kommersiella tillämpningsmöjligheter på grund av de mindre arealerna och svårigheten för de flesta nötköttsproducenter i området att säkra plan- och helikoptertäckning.

“Det går så mycket snabbare än andra appliceringsmetoder, speciellt med våra 30 – 40 – 50 hektar stora betesmarker. S60PRO är snabb på att täcka de tunnlanden, och jag har inte kört data ännu, men vi använder mindre produkt än vad vi normalt gör på de betesmarkerna när vi applicerar med en traktor, säger Blake.

För Dakota var att flytta tillbaka till familjeverksamheten ett mål han alltid har haft, och berättade att han i femte klass berättade för sina föräldrar att han skulle bli bonde. Liksom många gårdsföräldrar uppmuntrade de honom att prova nya saker och få lite pengar på banken.

"Jag har bara alltid haft en kärlek till det (familjens nötköttsverksamhet), och jag har alltid letat efter ett sätt att vara en del av det", säger han.

Dakota är själv en pappa och det är viktigt för honom att se sina barn bli en del av hans familjs verksamhet om de väljer att göra det, en möjlighet som han ser att tekniken fortsätter att spela en roll i.

"Teknik spelar en stor roll för att locka barn tillbaka till gården, och med framsteg, som den här drönaren, som inte kommer med en enorm kostnadsbarriär, är det lättare för barn att komma in i spelet. Du kan inte bara gå ut och köpa en traktor eller landa när du först sätter igång, utan de kan köpa en drönare. Det är bara ett coolt sätt för dem att engagera sig – jag tvivlar inte på att min son kommer att bli en bättre (drönare)pilot än jag är eftersom han spelar videospel och det är i grunden vad det här är.”

Dakota säger att hans barn redan visar intresse, och han låter dem hålla i kontrollen, skjuta på knapparna och hjälpa till att byta batteri. Viktigast av allt, säger han, är hans barn med honom, lär sig och finslipar sina intressen.

"Mitt livsuppdrag, jag hämtade från en bok, är ganska enkelt: förnya traditionella metoder."

Och få saker är mer innovativa på gården idag än att använda drönare för att bespruta, vilket skakar upp de traditionella appliceringsmetoderna för utsädesgödsel, kemikalier och till och med beteshantering.

Heta kategorier