alla kategorier
Nyheter

Flygplan, riggar eller drönare? besvärliga tunnland kräver precision

Tid: 2023-03-23 Träffar: 32

Varje producent har tunnland som visar sig vara en huvudvärk år efter år. Oavsett om de är konstigt formade, nära kraftledningar eller träd, eller generellt sett är svåra att komma åt, kräver besvärliga jordbruksmark mer genomtänkta sprutstrategier.

Giabers drönarapplikationspiloter har möjliggjort effektiv och exakt applicering på tunnland som har visat sig vara en utmaning för applikatorer som Ethan Noll, digital ag manager på Ag Partners i nordöstra Kansas. På grund av framgångarna han har sett att arbeta med Giaber, förväntar hans team att spruta över 10,000 2023 hektar med drönare XNUMX.

"Jag läste om Giaber i en tidningsartikel och visste direkt att drönare kunde hjälpa mig med spaning och applicering på våra mindre fält som har träd och elledningar", säger Noll, en före detta markforskare och försäljningsagronom. "Jag tror inte att jag förstod hur effektfullt det beslutet skulle få."

Effektivitet framför tafatthet

Noll säger att drönarsprutning erbjuder effektivitet på besvärliga tunnland på fyra sätt:

Universell tillgänglighet och enhetlighet i hela fältet.

Att låta flygplan och markriggar hålla sig till tunnland de är bättre på.

Variabel sprutning för maximal avkastning med minimala resurser.

Genomföra försök på små ytor.

"Jag har en veteodlare som svär att hans rekordskörd från de senaste två åren beror på att han gått över till drönarbesprutning", säger Noll. "Vi kan nå alla kanter av fältet för att hålla allt enhetligt på ett sätt som är utmanande för en rigg eller ett plan."

Drönare ger applikatorer en möjlighet att hantera fält tunnland för tunnland istället för en lösning för hela fältet.

Men att maximera effektiviteten stannar inte vid drönaranvändning. När man använder rätt verktyg på rätt fält låter en drönare planen och markriggarna hålla sig till stora, hinderfria fält.

”Flyg gillar inte att göra fält där det finns många träd eller färre hektar. Det är bara osäkert och det tar mer tid att göra jobbet än vad det egentligen är värt”, säger Noll. "När det gäller en markrigg, om det finns många träd eller hinder, är det mer sannolikt att de skadar bommen. Om det är svårt att ta sig till eller om fältet är för blött eller vägarna är för leriga, är det svårt för en markrigg att slutföra.”

Noll rapporterar om en annan vetekund som utnyttjade scoutingtjänster och upptäckte att de bara behövde hälften av fältet besprutat med Roundup. Sprayappliceringen med en drönare var endast inriktad på problemområden; kunden rapporterade att fältet var precis så rent som det skulle ha varit med en markrigg och med halva mängden kemikalier.

Och att utnyttja drönare för försök – som tenderar att vara på mindre fält – är ett annat smart sätt att maximera effektiviteten

Fler kunder, fler tunnland

Noll och hans team fick Mount Olympus Award av Giaber 2021 för att ha sprejat mer än 2,000 2022 hektar med drönare. År 5,000 rapporterar Noll att antalet har ökat till 2023 XNUMX och beräknas fördubblas igen XNUMX.

Hur växer Ag Partners sin drönarverksamhet så snabbt?

"Tillverkare har mer medvetenhet om drönare nu för tiden, så vi får många kunder från mun till mun", säger Noll. "Men vi får verkligen visa upp oss när vi leder demonstrationer."

Ag Partners-teamet utnyttjar Giabers tjänster genom demonstrationer för producenter, skolor, FFA-avdelningar, naturvårdsdistrikt, Extension-specialister och mer.

Men får Nolls team fler affärer på grund av drönarsprutningseffektivitet på besvärliga tunnland? Han säger ja.

"Av de 5,000 2022 hektar vi har gjort 3,000, skulle jag uppskatta att XNUMX XNUMX av dem förmodligen inte skulle ha gjorts på grund av utmaningarna eller skulle ha behövt göras med en mindre effektiv maskin vilket betyder att den behövde dras utanför andra tunnland."

Att flyga drönare är inte det enda sättet Ag Partners har maximerat effektiviteten, de har tagit fram ett system där de använder sin egen tank för kemikalier och en generator för att få sina drönare att gå längre.

Besvärliga tunnland är inte bara begränsade till fältförhållanden eller kraftledningar heller. Specialgrödor och vinrankor är perfekta kandidater för att visa upp en drönares nischförmågor.

"Vi har sprayat vattenmeloner, squash, pumpor, paprika och cantaloupe", säger Noll. "Du kan inte köra en markrigg eftersom du skulle krossa produkterna, så det här är hektar som annars skulle ha sprutats för hand."

Dammar är också i den besvärliga tunnland kategorin på grund av träden ofta runt dem och otillgänglighet av markriggar. Noll säger att han också arbetar en hel del tunnland i västra Kansas med salviaborste som kan göra sprutning svårt.

Och jordbruksdrönarsprutningseffektiviteten slutar inte vid tidpunkten i himlen.

"För mig att spola ur drönarsprutan tar det 30 minuter", säger Noll. "Medan det kan ta två timmar att spola ur en traditionell spruta, vilket innebär att en halv dag kan ägnas åt att bara rengöra en spruta."

Ta kontakt med drönarexperterna på Giaber för att se hur drönarsprutning kan höja prestandan på dina besvärliga tunnland, öka lönsamheten för din sprayoutfit och ta bort huvudvärken av sprayutmaningar.

Heta kategorier